Tekstvak:

StarLight LineDance Company

Home

StarLight LineDance Company

 

In de naam staat al aan wat voor soort dans wij doen; Linedansen.

 

Linedansen is een vorm van dansen die is ontstaan vanuit Amerika; waarbij van oorsprong de traditionele countrymuziek werd gebruikt, vandaar ook de bijbehorende westernkleding waarin men zich soms uitdost.

 

Linedansen kun je solo beoefenen, je hebt geen partner nodig, ’t woord zegt het al; je danst in een groepsformatie in lijnen voor, achter en naast elkaar de dansen.

 

Linedansen is verbonden aan een van oorsprong western lifestyle (dat verklaart de countrymuziek-en kleding) waaraan ook in Nederland allerlei festivals verbonden zijn. Door de invloeden van de moderne tijd en allerlei muzikale invloeden is Linedansen echter steeds meer een algemene danshobby geworden voor iedereen die van dansen en muziek houd. Bij ons vind u zowel de countrymuziek terug alsmede andere muziekstijlen zoals bv. Pop,rock, R&B en zuid-amerikaanse invloeden.

 

Linedansen is niet zomaar een uurtje komen dansen, het is een uitje doordat het avondvullend is en in die zin heeft het ook een sociale functie met een element van entertainment. Het niveau van de dansen en dansers varieert van beginners tot gevorderden en alle niveau’s van dansen lopen door elkaar heen gedurende de avond.

 

Linedansen is een hobby waaraan jong en oud plezier beleven en als u geďnteresseerd bent hebben wij verdere informatie voor u. Wij beoefenen deze heerlijke hobby al jarenlang en zijn ons toen gaan richten op ’t zelf gaan lesgeven. Dit hebben wij ook jarenlang gedaan in andere Linedansscholen en hebben dus al veel ervaring ook als instructeurs. Wij dat zijn Frank & Monique, een echtpaar die nu samen de StarLight LineDance Company hebben opgericht. Wij hopen u te kunnen laten inzien wat Linedansen inhoud en hoe leuk het is om te doen.

 

Linedansen is lekker bewegen op muziek en bezig zijn met ontspanning. Kom eens bij ons binnenlopen om een kijkje te nemen of het mee te proberen. Kijk onder de knop “Locatie’s” voor informatie over waar, wanneer en hoe laat we dansen. Voor verdere vragen kunt u bij ons terecht onder de knop “Contact”. Op de dansavond lessen we elke week een nieuwe dans uit. Deze dansen zijn van diverse niveau’s en worden de week erop nogmaals herhaald. De avond word verder gevuld met willekeurige dansen die al eerder zijn uitgelest. Wij nodigen u uit om de 1e stap te zetten en dan dansen de voetjes vanzelf door! U bent van harte welkom, tot dan!

 

StarLight LDC Team.

Welkom op de website van de

Tekstvak: Agenda